Chris Froome

Christopher Froome, jota usein kutsutaan lempinimellä Chris, on vuonna 1985 Keniassa syntynyt maantiepyöräilijä. Vuodesta 2008 alkaen hän on edustanut Iso-Britanniaa. Pyöräilyuransa hän aloitti Etelä-Afrikassa maastopyöräilijänä. Ammattilaiseksi hän ryhtyi kilpakaudella 2008-2009, ja tuolloin hän kilpaili Barloworldissa.

347877-alps

Ura ja saavutukset

Ensimmäinen merkittävä saavutus, jonka Froome sai, oli Mauritiuksen ympäriajon toisen etapin voitto vuonna 2005. Seuraavana vuonna hän voitti myös toisen ja kolmannen osakilpailun, ja samalla myös kokonaiskilpailun. Vuonna 2007 hän saavutti Afrikan kisoissa pronssia maantieajossa. Samana vuonna tuli myös Japanin ympäriajon kuudennen etapin voitto. Vuonna 2009 hän voitti Giro Del Capo II -kilpailun. Seuraavien vuosien aikana Froome saavuttikin jo useita voittoja ja mitalisijoituksia.

Chris Froome on edustanut Team Sky -joukkuetta vuodesta 2010 alkaen, ja vuonna 2011 hän voitti Espanjan ympäriajossa Pena Cabargan etapin, ja sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi. Lontoon olympialaisissa Froome saavutti pronssia. Voitto meni Bradley Wigginsille ja hopeaa sai Tony Martin. Seuraava suuri merkkipaalu hänen urallaan oli Tour de Romandien voitto vuonna 2013, jonka hän saavutti lähes minuutin erolla toiseksi sijoittuneeseen Simon Spilakiin. Hän voitti myös Ranskan ympäriajon kokonaiskilpailun 4 min. 20 s. erolla seuraavaksi sijoittuneeseen Nairo Quintanaan.

Vuosi 2015

Chris Froome on tällä hetkellä siis erittäin kovassa vedossa, ja hän on luonnollisestikin ennakkosuosikki tämän vuoden Tour De Francen voittajaksi. Ranskan ympäriajo on monen muun urheilukohteen ohella erittäin suosittu vedonlyöntikohde, ja kertoimet tulevat varmasti vielä muuttumaan ennen kilpailun alkua, kun pyöräilyä seuraavat ihmiset lyövät vetoa suosikkinsa puolesta. Betssonissa on helppo seurata viimeisimpiä kertoimia ja kilpailutuloksia.

Nyt 30-vuotiaalla Froomella on varmasti vielä monta hyvää kilpailua ja kilpailuvuotta edessä, ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan, kuinka hän menestyy Ranskan ympäriajossa ja muissa pyöräilykilpailuissa : lunastaako hän paikkansa ennakkosuosikkina, vai pääseekö jokin hänen haastajistaan yllättämään hänet. Kilpailuja on mielenkiintoista seurata myös tiimitasolla, sillä Iso-Britanniaa edustavan Team Skyn lisäksi kilpailuissa on mukana tiimejä kaikista suurista pyöräilymaista.

admin