Polkupyörä – hyvä tapa liikkua

Polkupyörä on yksi maailman parhaista keksinnöistä. Polkupyörällä pääsee paikasta paikkaan ja se on oivallinen kulkuväline työmatkan taittamiseksi, kaupassa käyntiin ja lasten viemisessä tarhaan. Polkupyörä on hyvä kunnonkohottaja ja mainio väline retkille ja maastoon. Polkupyörällä ajaminen on edullista, ympäristöystävällistä ja hauskaa. Polkupyörä on hyvä ja luotettava ystävä, joka vie sinua minne haluat, niin kauan ja niin pitkälle kuin jaksat polkea. Pyörä on myös henkilökohtainen kantojuhtasi, johon voi pakata uskomattoman määrän tavaraa mukaan.

Pyöräily on mukava ja terveellinen tapa liikkua, se on myös melutonta ja saasteetonta ja useimmiten nopein tapa liikkua kaupungissa autojonojen lomassa. Pyörä on tehokas kuntoiluväline ja pyörämalleja onkin kehitetty eri tarkoituksiin. Voit valita omaan tarkoitukseesi sopivan pyörän mm. maantie-, maasto-, kaupunki-ja retkipyörien valikoimasta.

Pyöräretkeily

Suomen luonto on vertaansa vaillla ja soveltuu mainiosti pyöräilyyn. Kiireisen ja kuluttavan arjen vastapainoksi voi hypätä pyörän selkään, pakata reppuun mukaan maittavat eväät ja suunnata mukaville sora- ja metsäteille, ajella järvenrantaan iltauinnille tai haastaa itsensä ja pyöränsä maastoajossa pitkin poikin rinteitä ja metsäpolkuja. Sopivaa vastusta antavat vaihtelevat maastot ja sykettä nostavat ylämäet. Alamäessä voikin sitten hengähtää, antaa pyörälle hetkeksi ohjat ja vain nauttia ohikiitävistä maisemista ja tuulen tuivurruksesta hiuksissa. Pyörän selästä kauniin luonnon kokee ja näkee aivan eri tavalla kuin autossa istumalla.

Pyöräilijän varusteet

Pyöräilyharrastuksen voi aloittaa jo muutamalla sadalla eurolla, kaikki mitä tarvitset on pyörä ja pyöräilyyn sopivat vaatteet, pyöräilykypärä on hyvä investointi ja mukana kannattaa ainakin pitkillä reiteillä pitää kuminpaikkaussettiä ja muutamaa pikku työkalua. Toki erikoispyörillä, sekä erityisillä pyöräilyvaatteilla voi olla hintaa reilustikin, mutta verrattuna esimerkiksi autoon ja autosta aiheutuviin kuluihin, on pyöräily edullinen harrastus- ja liikuntamuoto. Pyörän parkkeeraaminen on ilmaista ja pyöräily tuo mukanaan paljon muitakin hienoja etuja verrattuna autoiluun. Kunto kohenee, lihakset kiinteytyvät, mielenrauhasta ja rentoutumisesta puhumattakaan ja mikäpä sen mukavampaa, kuin pyöräretki koko perheen voimin tai pyörävaelleus ystävän kanssa Lapin tuntureille tai ympäri Suomen saaristoa.

admin