Suuria pyöräilykilpailuja Suomessa

Suomessa on monia upeita isoja ja pienempiä pyöräilykilpailuja ja -tapahtumia, jotka houkuttelevat runsain joukoin pyöräilyn ammattilaisia ja muita pyöräilystä kiinnostuneita paikalle. Suuria pyöräilykilpailuja Suomessa ovat mm. Pirkan Pyöräily – Pirkan Kierros ja Tour De Helsinki.

Pirkan Kierros on Suomen suurin vuosittain järjestettävä pyöräilytapahtuma. Upeassa maisemassa järjestettävän päämatkan; Pirkan Lenkin pituus on 217 km ja 134 km pituinen Klassikkolenkki, jotka kiertävät Näsijärven ympäri. Tapahtumaa on luonnehdittu Suomen kauneimmaksi pyöräilyreitiksi. Tapahtumassa on lisäksi otettu huomioon pyöräilyä hieman vähemmän harrastaneet ja heille on suunniteltu omat reitit, jotka kulkevat nimellä Pirkan Pyhä, jonka pituus on 40 km ja Lilliputti, jonka pituus on 10 km. Nämä reitit sopivat hyvin aloittelijoille ja perheen pienimmille. Tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1978 ja vuoden 1982 Pirkan Kierroksella mukana oli lähes 4000 pyöräilyn ystävää, mikä on kaikkien aikojen osallistujaennätys. Keskimäärin tapahtumaan osallistuu vuosittain noin kaksituhatta pyöräilijää.

Tour De Helsinki on maantiepyöräilytapahtuma, joka sijoittuu pääkaupunkiseudulle ja Keski-Uudenmaan ympäristöön. 140 km pituinen matka taitetaan pirteässä syyssäässä ja kisan lähtö, sekä maali sijaitsee Helsingin Käpylän Olympiavelodromilla. Tour De Helsinki -ajoon osallistuu keskimäärin kaksituhatta polkijaa. Pyöräilyammattilaisille Tour De Helsinki -pyöräily on kuluvan kilpailukauden viimeinen etappi ja arvostettu kilpailu. Sadat maantieajon harrastajapyöräilijät ovat treenanneet tapahtumaan läpi kesän ja se onkin heille aktiivisen pyöräilykauden ehdoton huipputapahtuma.

Roger